HTML

"Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél.
Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a Föld, fölötted az Ég, benned a létra."
(Weöres Sándor: Szembe-fordított tükrök)

Aranyfa kertje

Úton járó kertészek vagyunk. A kertészet világában szerzett elméleti tudásunkat gyakorlati tapasztalatainkkal és őseink több száz éves hagyományaival ötvözzük. Az ARANYFA számunkra a Teremtő és a Teremtett világ, az ember és a természet közösségét jelképezi. Tervező és építő emberként az ember, az épített környezet és a természet együtt LÉLEK(G)-zésén dolgozunk. Légy társunk e kalandos úton! Megyesi Éva és Müller Krisztina

Arc-Kép

Megyesi Éva
Green City akkreditált okleveles kertészmérnök

Sokáig azt gondoltam, hogy véletlenül lettem kertész, hisz a gimnáziumi kedvenc tantárgyaim alapján választottam a Kertészeti Egyetemet. Csak évekkel később derült ki, hogy családom számára akkori választásom egyáltalán nem volt meglepetés.
tovább »





Müller Krisztina
táj- és kertépítész,
vezető tervező

Kaposváron születtem, május 27-én, Pünkösdváró péntek reggelén.
Az út így magától értetődően adódott: az ég- igérő- fát kell megjárnom.
tovább »

Márk Gergely rózsanemesítő nevéhez több, mint 600 államilag törzskönyvezett fajta fűződik. Ma már az ország több parkjában találhatunk rá rózsáira. Budapesten a Szent István park ágyásai is bemutatják a nemesítés eredményeit. A rózsákat bárki megnézheti és élvezheti is hihetetlen szín és formagazdagságukat, illatukat. Ahogy szokták mondani, a teljesség igénye nélkül fotóztam az éppen nyíló fajtákból.

maramaros.jpg

 

A csillogóan piros virágú Máramaros fajta 50 centiméter magas lesz, floribunda fajta. Nincs illata, de virágának szépsége kárpótol bennünket ezért. Őszig majdnem folyamatosan nyílik, szárazságtűrő, szétterülő bokrú.

bethlen gabor.jpg 

Bethlen Gábor emléke rózsaszín virágú floribunda rózsa. 80 centiméter magasra nő, kissé szétterülő bokrú. Virágai csokrosak, nem illatosak. Június első felétől kezdve a fagyokig nyílik. Szárazságtűrő, fagyálló. Akár sövényként is ültethető.

hajdu.jpg

Hajdú világos rózsaszín virágú, floribunda rózsa. Bokrai 50-60 centiméter magasak lesznek, virágai szintén csokrosak, gyengén illatosak. Május közepétől őszig nyílik, Szárazságtűrő, fagyálló.

lorantffy zsuzsanna.jpg


 

Lórántffy Zsuzsanna emléke floribunda rózsa, 80-90 centiméter magas lesz. Virágai gyengén illatosak nagyok, teltek, kármin rózsaszínűek. Május közepétől őszig nyílik. Szárazságtűrő, fagyálló.

munkacs.jpg

Munkács fajta júniustól a fagyokig hozza tűzpiros virágait. 80 centiméter magas floribunda rózsa. Szárazságtűrő, fagyálló.

aprily jajos.jpg 

Áprily Lajos emléke már a teahibrid rózsák közé tartozik. 60-70 centiméter magasra növő bokrain erősen illatos, lazacrózsaszín virágokat nevel egészen őszig.

bethlen kata.jpg

Bethlen Kata emléke illatos, világos rózsaszín virágú teahibrid rózsa. Június első felétől őszig majdnem folyamatosan virágzik. 70-80 centiméter magas lesz.


kriza janos.jpg 

Kriza János emléke polyantha rózsa cseresznyepiros virágait őszig hozza a 40 centiméteres szétterülő bokrokon. Bal oldali kép mutatja a fajtát.

petofi sandor.jpg

Petőfi Sándor emléke szintén az alacsony polyantha rózsák közé tartozik, mindössze 30-40 centiméter magas lesz, őszig nyílnak tűzpiros virágai.

Címkék: rózsák magyar kert növénybemutató

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyfa.blog.hu/api/trackback/id/tr624734313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
"Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél. Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a Föld, fölötted az Ég, benned a létra."
(Weöres Sándor: Szembe-fordított tükrök)
süti beállítások módosítása