HTML

"Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél.
Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a Föld, fölötted az Ég, benned a létra."
(Weöres Sándor: Szembe-fordított tükrök)

Aranyfa kertje

Úton járó kertészek vagyunk. A kertészet világában szerzett elméleti tudásunkat gyakorlati tapasztalatainkkal és őseink több száz éves hagyományaival ötvözzük. Az ARANYFA számunkra a Teremtő és a Teremtett világ, az ember és a természet közösségét jelképezi. Tervező és építő emberként az ember, az épített környezet és a természet együtt LÉLEK(G)-zésén dolgozunk. Légy társunk e kalandos úton! Megyesi Éva és Müller Krisztina

Arc-Kép

Megyesi Éva
Green City akkreditált okleveles kertészmérnök

Sokáig azt gondoltam, hogy véletlenül lettem kertész, hisz a gimnáziumi kedvenc tantárgyaim alapján választottam a Kertészeti Egyetemet. Csak évekkel később derült ki, hogy családom számára akkori választásom egyáltalán nem volt meglepetés.
tovább »

Müller Krisztina
táj- és kertépítész,
vezető tervező

Kaposváron születtem, május 27-én, Pünkösdváró péntek reggelén.
Az út így magától értetődően adódott: az ég- igérő- fát kell megjárnom.
tovább »

N ö v é n y b e m u t a t ó

 
Különleges. Díszei a kékes-lilás-pirosas levelek, a lilás-rózsaszín virágok és az élénkpiros termések. Közép-, és Dél Európában honos, így nálunk is. 500 és 1500 méteres tengerszint feletti magasságok erdeinek száraz tisztásain találjuk meg természetes életkörülményeit. Idővel két-három méter magas bokorrá fejlődik, párás, félárnyékos helyen lesz igazán szép.
 
 
A három-négy centiméter átmérőjű virágai csoportban nyílnak, amiben öt vagy annál is több egyszerű virág díszlik együtt. Van, hogy már május második felében szirmot bont, ahogy idén is, bár a szakirodalom június, júliusban várja virágát. Ahogy elnyílik, lassan megjelennek a másfél centiméteres fénylő piros áltermések. Sajnos csak egyszer, viszonylag rövid ideig virágzik. Ezt követően sem maradunk azonban látvány nélkül: érdekesek a termések és a nyári és őszi lombszíne is.
 
 
 
 
Rend:
       Rózsavirágúak (Rosales)
Család:
     Rózsafélék (Rosaceae)
Nemzetség:
  Rózsa (Rosa)
Faj:
Piroslevelű-, vöröslőlevelű rózsa
(Rosa rubrifolia, R. glauca, R.ferruginea)
 
 
 

Címkék: növénybemutató

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyfa.blog.hu/api/trackback/id/tr122925302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
"Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél. Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a Föld, fölötted az Ég, benned a létra."
(Weöres Sándor: Szembe-fordított tükrök)