HTML

"Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél.
Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a Föld, fölötted az Ég, benned a létra."
(Weöres Sándor: Szembe-fordított tükrök)

Aranyfa kertje

Úton járó kertészek vagyunk. A kertészet világában szerzett elméleti tudásunkat gyakorlati tapasztalatainkkal és őseink több száz éves hagyományaival ötvözzük. Az ARANYFA számunkra a Teremtő és a Teremtett világ, az ember és a természet közösségét jelképezi. Tervező és építő emberként az ember, az épített környezet és a természet együtt LÉLEK(G)-zésén dolgozunk. Légy társunk e kalandos úton! Megyesi Éva és Müller Krisztina

Arc-Kép

Megyesi Éva
kertészmérnök

Sokáig azt gondoltam, hogy véletlenül lettem kertész, hisz a gimnáziumi kedvenc tantárgyaim alapján választottam a Kertészeti Egyetemet. Csak évekkel később derült ki, hogy családom számára akkori választásom egyáltalán nem volt meglepetés.
tovább »Müller Krisztina
táj- és kertépítész,
vezető tervező

Kaposváron születtem, május 27-én, Pünkösdváró péntek reggelén.
Az út így magától értetődően adódott: az ég- igérő- fát kell megjárnom.
tovább »

 Figyelő

Még mindig nem csak az újra érdemes figyelni.

Marie-Luise Kreuter könyve pár évvel ezelőtt jelent meg a Magyar Könyvklubnál, és Kertészeti Egyetemet végzettek számára kedves ismerős, dr Lászai György professzor úr lektorálta. A tanár úr személye fémjelzi a minőséget. A komoly lektori munkának köszönhetően a „Biokert” valóban azon ritka, magyarra fordított külföldi szakkönyvek közé tartozik, melynek megállapításaira és tanácsaira hazánk klimatikus és talajtani adottságain is támaszkodhatunk. A könyv egyaránt foglalkozik a díszkert és a haszonkert természettel harmonikus építésével és kezelésével.

A szerző azok számára is szórakoztató olvasmányt nyújt, akik nem rendelkeznek nagyobb kerttel pár cserép virágnál. Magától értetődő, mindenki számár elfogadható természetességgel ír a természeti lét fizikai életen túl nyúló gyökereiről, a Steiner-i biodinamikus gazdálkodás gondolati és fogalmi rendszerét mindennapi természetességgel és közérthetőséggel használja.

A „Biokert”-et keressük az antikváriumokban.

Címkék: figyelő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyfa.blog.hu/api/trackback/id/tr963019959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
"Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél. Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a Föld, fölötted az Ég, benned a létra."
(Weöres Sándor: Szembe-fordított tükrök)