HTML

"Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél.
Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a Föld, fölötted az Ég, benned a létra."
(Weöres Sándor: Szembe-fordított tükrök)

Aranyfa kertje

Úton járó kertészek vagyunk. A kertészet világában szerzett elméleti tudásunkat gyakorlati tapasztalatainkkal és őseink több száz éves hagyományaival ötvözzük. Az ARANYFA számunkra a Teremtő és a Teremtett világ, az ember és a természet közösségét jelképezi. Tervező és építő emberként az ember, az épített környezet és a természet együtt LÉLEK(G)-zésén dolgozunk. Légy társunk e kalandos úton! Megyesi Éva és Müller Krisztina

Arc-Kép

Megyesi Éva
kertészmérnök

Sokáig azt gondoltam, hogy véletlenül lettem kertész, hisz a gimnáziumi kedvenc tantárgyaim alapján választottam a Kertészeti Egyetemet. Csak évekkel később derült ki, hogy családom számára akkori választásom egyáltalán nem volt meglepetés.
tovább »Müller Krisztina
táj- és kertépítész,
vezető tervező

Kaposváron születtem, május 27-én, Pünkösdváró péntek reggelén.
Az út így magától értetődően adódott: az ég- igérő- fát kell megjárnom.
tovább »

K a l a n d o z ó

Meglepődtem, amikor Portland kínai kertjét megtaláltam. A város a vasárnap reggelek éppen kissé álmos, nyugodt hangulatát mutatta, amikor a térképemből felpillantva egy díszes kőablakokkal fellazított, zárt fallal körülvett építményt láttam meg. A fal különleges díszítése és kívülre, már az utcára telepített növények jelezték csak, hogy itt valami érdekes hely lehet.

 

 

A Lan Su Chinese Garden a város modern házakkal teli részében éli mindennapjait. Aki ide belép, pillanatok alatt a XVI. századi Kínában találja magát. Nincs nyüzsgés, hangoskodás, kapkodás. Csak az a pillanat van, amikor egy-egy nagy érzékenységgel kiválasztott különleges hangulatú kő, növény, vagy éppen épület szépségét csodálhatjuk meg. Kerti utunk minden része új meglepetést tartogat számunkra. Sokszor csak egy átlátás, egy új irány ad új értelmet egy korábban megcsodált tárgynak, színnek, formának.

 

Átlátás a Hold Pavilon és a Teaház felé.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A Hold Pavilon a távolban és a közelben, mögötte a Teaház.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tó a nyíló tavirózsákkal és a vízesés gyönyörű sziklái között csillogó víz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bejárat a kertbe és belátás a Teaházba a nyitott ablakokon keresztül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moso bambusz                                           és szomorúfűz

Címkék: kalandozó

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyfa.blog.hu/api/trackback/id/tr503166225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Olaci 2011.08.21. 14:34:38

További kellemes és hasznos utat kívánok:-)Szép helyeket találtál, most már én is látok a Te szemeddel, amit látatsz. Várom a többi látni és tanulni valókat!! Laci
"Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél. Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a Föld, fölötted az Ég, benned a létra."
(Weöres Sándor: Szembe-fordított tükrök)