HTML

"Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél.
Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a Föld, fölötted az Ég, benned a létra."
(Weöres Sándor: Szembe-fordított tükrök)

Aranyfa kertje

Úton járó kertészek vagyunk. A kertészet világában szerzett elméleti tudásunkat gyakorlati tapasztalatainkkal és őseink több száz éves hagyományaival ötvözzük. Az ARANYFA számunkra a Teremtő és a Teremtett világ, az ember és a természet közösségét jelképezi. Tervező és építő emberként az ember, az épített környezet és a természet együtt LÉLEK(G)-zésén dolgozunk. Légy társunk e kalandos úton! Megyesi Éva és Müller Krisztina

Arc-Kép

Megyesi Éva
kertészmérnök

Sokáig azt gondoltam, hogy véletlenül lettem kertész, hisz a gimnáziumi kedvenc tantárgyaim alapján választottam a Kertészeti Egyetemet. Csak évekkel később derült ki, hogy családom számára akkori választásom egyáltalán nem volt meglepetés.
tovább »Müller Krisztina
táj- és kertépítész,
vezető tervező

Kaposváron születtem, május 27-én, Pünkösdváró péntek reggelén.
Az út így magától értetődően adódott: az ég- igérő- fát kell megjárnom.
tovább »

A j á n l ó

 
November utolsó hétvégéjén évek óta a Néprajzi Múzeumba látogatok, hogy megnézzem, a magyar virágkötők mit mutatnak meg nekünk Advent hagyományos, vagy éppen divatos színeiről, anyagairól, formáiról. Kötészeti kiállítás, bemutató és vásár van ezekben a napokban, 2011. november 25 és 27 között a gyönyörű épület falai között.  
Évekkel ezelőtt a három napos rendezvény péntekének délutánján hosszú sor kígyózott a pénztáraknál, olyan sok embert vonzott ez az esemény.
 
 
 
Szombaton és vasárnap délután pedig még többen voltak kíváncsiak a virágkötőkre. Ma már se híre, se hamva a hosszú sornak… sajnos.
Egyre kevesebb a látogató és azt hiszem a kiállító is. Pedig sok ötlet, munka van az ott látható kötészeti munkákban, nem is beszélve a felhasznált anyagok költségeiről. A Magyar Virágkötők, Virágkereskedők Szakmai Egyesülete szervezte meg idén is a rendezvényt. Díjazták „Az én adventi koszorúm” virágkötészeti pályázat alkotásait és a „Diákok Adventje” verseny munkáit, a koszorúkat és a karácsonyi díszeket. A Virágkötő Művészek pedig a díszteremben állítottak ki.
 
 
 
 
 
 
 
Hogy kinek melyik adventi koszorú tetszik, nagyon szubjektív. Vannak, akik a hagyományokat követik a felhasznált anyagokban, formákban, a gyertyák színeiben, míg mások újdonságra vágynak. A képekkel kis ízelítőt adok abból, amit ott láttam.
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
A kiállítás mellett szombaton és vasárnap 14.00 és 16.00 órakor virágkötészeti bemutatók kezdődnek. Az emeleten pedig a kis Adventi Vásáron kész karácsonyi díszek, koszorúk, alapanyagok, igényes kézműves kerámiák, ruhafélék, ékszerek, és például csodaszép mintájú mézeskalácsok között lehet választani.
 
 
 
 
 
 
További információ olvasható a Néprajzi Múzeum adventi kiállításairól és programjairól itt: http://www.neprajz.hu
 

Címkék: ajánló

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyfa.blog.hu/api/trackback/id/tr483412146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
"Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél. Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a Föld, fölötted az Ég, benned a létra."
(Weöres Sándor: Szembe-fordított tükrök)