HTML

"Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél.
Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a Föld, fölötted az Ég, benned a létra."
(Weöres Sándor: Szembe-fordított tükrök)

Aranyfa kertje

Úton járó kertészek vagyunk. A kertészet világában szerzett elméleti tudásunkat gyakorlati tapasztalatainkkal és őseink több száz éves hagyományaival ötvözzük. Az ARANYFA számunkra a Teremtő és a Teremtett világ, az ember és a természet közösségét jelképezi. Tervező és építő emberként az ember, az épített környezet és a természet együtt LÉLEK(G)-zésén dolgozunk. Légy társunk e kalandos úton! Megyesi Éva és Müller Krisztina

Arc-Kép

Megyesi Éva
Green City akkreditált okleveles kertészmérnök

Sokáig azt gondoltam, hogy véletlenül lettem kertész, hisz a gimnáziumi kedvenc tantárgyaim alapján választottam a Kertészeti Egyetemet. Csak évekkel később derült ki, hogy családom számára akkori választásom egyáltalán nem volt meglepetés.
tovább »

Müller Krisztina
táj- és kertépítész,
vezető tervező

Kaposváron születtem, május 27-én, Pünkösdváró péntek reggelén.
Az út így magától értetődően adódott: az ég- igérő- fát kell megjárnom.
tovább »

 kertet tervezünk

A hétvégén valóban megjött a korábban beharangozott hóesés, bőkezűen. A Vízöntő kitett magáért, az egész ország betakarózott.

 

Szeretem a havas teleket, elvarázsol a fehér fényben szikrázó kert.

Tervezéskor hosszan ábrándozom arról, milyen lesz a kert a hó alatt, hol bukkan elő az fenyők és babérmeggyek mély zöldje, a kecskerágók tarka lombja, a japán szentfa pirosas levelei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A havas téli kert nem csak a végtelen hólapátolásról szól, bár én kedvel hányom a havat.

A jól tervezett kert téli képe festményként tárul fel a nappali és a dolgozó ablakából. A fehérbe vont kerti kép a fák havas ágaival és az örökzöldekkel az elmélyülés, a megtisztulás, a meditáció lehetőségét nyújtja. A hófödte kertben minden tökéletesnek látszik, minden öröknek és egyszerűnek tűnik, mintha az isten tenyerén pihennénk

Címkék: kertet tervezünk

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyfa.blog.hu/api/trackback/id/tr514074709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
"Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél. Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a Föld, fölötted az Ég, benned a létra."
(Weöres Sándor: Szembe-fordított tükrök)