HTML

"Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél.
Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a Föld, fölötted az Ég, benned a létra."
(Weöres Sándor: Szembe-fordított tükrök)

Aranyfa kertje

Úton járó kertészek vagyunk. A kertészet világában szerzett elméleti tudásunkat gyakorlati tapasztalatainkkal és őseink több száz éves hagyományaival ötvözzük. Az ARANYFA számunkra a Teremtő és a Teremtett világ, az ember és a természet közösségét jelképezi. Tervező és építő emberként az ember, az épített környezet és a természet együtt LÉLEK(G)-zésén dolgozunk. Légy társunk e kalandos úton! Megyesi Éva és Müller Krisztina

Arc-Kép

Megyesi Éva
Green City akkreditált okleveles kertészmérnök

Sokáig azt gondoltam, hogy véletlenül lettem kertész, hisz a gimnáziumi kedvenc tantárgyaim alapján választottam a Kertészeti Egyetemet. Csak évekkel később derült ki, hogy családom számára akkori választásom egyáltalán nem volt meglepetés.
tovább »

Müller Krisztina
táj- és kertépítész,
vezető tervező

Kaposváron születtem, május 27-én, Pünkösdváró péntek reggelén.
Az út így magától értetődően adódott: az ég- igérő- fát kell megjárnom.
tovább »

A j á n l ó

 
Érdekes tanfolyamra bukkantam minap egy honlapon. Komposztálok, tehát vagyok! címmel a SZIKE Környezet-, és Egészségvédelmi Egyesület komposztálási tanfolyamra hívja az érdeklődőket. 2012 tavaszán várhatóan négy alkalommal szerveznek majd oktatást, először március 30-án és 31-én. Az anyagi forrást pályázati pénz biztosítja mindehhez.
 
A honlapon nagyon sok információt olvashatunk a témáról. Aki eddig csak gondolkodott azon, hogy a kert és a háztartás szerves hulladékával kezdeni kellene valamit, annak most itt a lehetőség, hogy a gyakorlatban is megtanulja, mit kell tenni.
 
 
„Komposztálni annyi, mint kezet nyújtani a természetnek, visszatalálni a rég elveszett paradicsomba. A komposztálás tisztelgés a természet előtt…” – olvasom a honlap sorait. Valóban. A növények leszáradt levelei, az elnyílt virágok, a levágott gallyak, a lenyírt fű, a konyha zöldséghulladéka, mind alapanyag, nem szemét. A növény a talaj ásványi anyagait beépítve növekszik, fejlődik, élete végén pedig anyagai a földbe visszajutva újabb élet forrásai lehetnek.
Komposztálással ezt a folyamatot segítjük, mely alatt a szerves anyagok felaprózódnak, szerkezetük felbomlik, átalakul. Milliárdnyi, szemmel láthatatlan élőlény végzi dolgát, míg végül létrejön az új föld. A gombák, a mikroorganizmusok, a talajlakó állatok munkáját oxigén, nedvesség és megfelelő hőmérséklet segíti.
 
A komposztálási tanfolyammal kapcsolatos tudnivalók az alábbi címen olvashatóak: http://www.szike.zpok.hu
 

Címkék: ajánló

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyfa.blog.hu/api/trackback/id/tr614284631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
"Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél. Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a Föld, fölötted az Ég, benned a létra."
(Weöres Sándor: Szembe-fordított tükrök)