HTML

"Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél.
Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a Föld, fölötted az Ég, benned a létra."
(Weöres Sándor: Szembe-fordított tükrök)

Aranyfa kertje

Úton járó kertészek vagyunk. A kertészet világában szerzett elméleti tudásunkat gyakorlati tapasztalatainkkal és őseink több száz éves hagyományaival ötvözzük. Az ARANYFA számunkra a Teremtő és a Teremtett világ, az ember és a természet közösségét jelképezi. Tervező és építő emberként az ember, az épített környezet és a természet együtt LÉLEK(G)-zésén dolgozunk. Légy társunk e kalandos úton! Megyesi Éva és Müller Krisztina

Arc-Kép

Megyesi Éva
Green City akkreditált okleveles kertészmérnök

Sokáig azt gondoltam, hogy véletlenül lettem kertész, hisz a gimnáziumi kedvenc tantárgyaim alapján választottam a Kertészeti Egyetemet. Csak évekkel később derült ki, hogy családom számára akkori választásom egyáltalán nem volt meglepetés.
tovább »

Müller Krisztina
táj- és kertépítész,
vezető tervező

Kaposváron születtem, május 27-én, Pünkösdváró péntek reggelén.
Az út így magától értetődően adódott: az ég- igérő- fát kell megjárnom.
tovább »

 
Az angol kertkedvelők számára májusban a legfontosabb esemény a londoni Chelsea Flower Show. Hirdetések, rádió és televízió műsorok, cikkek szólnak „A” kertészeti kiállításról, és a látogatók nagy száma magyar szemmel egészen hihetetlen. Hiába, az angol kertkultúrának és növényszeretetnek nagy múltja van. A Királyi Kórház (Royal Hospital) 4,5 hektáros területén 1913 óta rendezik meg ezt a nemzetközi hírű bemutatót, ahol a közönség minden évben a kertépítők versenyében és bemutatókertjeiben is gyönyörködhet.
A Chelsea Flower Show ötlete hazánkban is termékeny talajra talált...

 
Idén már a negyedik Magyar Kertépítő Versenyt rendezik meg most a Construma kiállításon a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontjának területén 2012. április 18. és 22. között.
 
Az előző három év tapasztalata alapján idén is kíváncsian várom a versenykerteket. Milyen téma foglalkoztatja leginkább a kerttervezőket, kertépítőket? Milyen új anyagokat, technikákat használnak? Mennyire fontosak számukra a manapság nagyon divatos környezettudatos gondolkodás, fenntarthatóság, környezet-, és a természetvédelem szavak mögötti komoly gondolatok? Mennyire dolgoznak pontosan, jó minőségben? Mi most a legújabb irányzat a kertekben? Ha végignézzük majd szerdától, a mai naptól a kiskerteket, ezekre a kérdésekre azt hiszem, megtalálhatjuk a választ.
 
2009-2010-2011 kertépítő versenyeiről készített néhány fotót csak ízelítőnek szánom. Az idei tapasztalatokról pedig holnap már be is tudok majd számolni...
 
                                                                          2009
 
 
 
 
 

 

2010

 

2011

 

Címkék: ajánló

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyfa.blog.hu/api/trackback/id/tr524458199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
"Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél. Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a Föld, fölötted az Ég, benned a létra."
(Weöres Sándor: Szembe-fordított tükrök)