HTML

"Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél.
Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a Föld, fölötted az Ég, benned a létra."
(Weöres Sándor: Szembe-fordított tükrök)

Aranyfa kertje

Úton járó kertészek vagyunk. A kertészet világában szerzett elméleti tudásunkat gyakorlati tapasztalatainkkal és őseink több száz éves hagyományaival ötvözzük. Az ARANYFA számunkra a Teremtő és a Teremtett világ, az ember és a természet közösségét jelképezi. Tervező és építő emberként az ember, az épített környezet és a természet együtt LÉLEK(G)-zésén dolgozunk. Légy társunk e kalandos úton! Megyesi Éva és Müller Krisztina

Arc-Kép

Megyesi Éva
Green City akkreditált okleveles kertészmérnök

Sokáig azt gondoltam, hogy véletlenül lettem kertész, hisz a gimnáziumi kedvenc tantárgyaim alapján választottam a Kertészeti Egyetemet. Csak évekkel később derült ki, hogy családom számára akkori választásom egyáltalán nem volt meglepetés.
tovább »

Müller Krisztina
táj- és kertépítész,
vezető tervező

Kaposváron születtem, május 27-én, Pünkösdváró péntek reggelén.
Az út így magától értetődően adódott: az ég- igérő- fát kell megjárnom.
tovább »

kvar1.jpg

Igen, ha nyár van, akkor strand, vagy tó, vagy tenger... van választási lehetőség bőven, ha valaki a vizek adta élmények után vágyik. A vizet egynyári virágok özöne egészítheti ki, ami tovább fokozhatja a látványt. Az elmúlt napokban a kapuvári gyógyfürdő egynyári kiültetéseire figyeltem fel.

"A kapuvári Flóra Gyógyforrás a nyugat-dunántúli régió egy rendkívül értékes és egyedi adottságokkal bíró gyógyfürdője." - olvasom az ismertetőben. Hát, a növények is egyedien szépek....

kvar2.jpg

A fürdő mellett ötfős apartmanok is épültek a pihenni vágyok számára. Az épületek közötti gyepes területet is egynyári kiültetések díszítik. Itt a sárga színű bársonyvirágoké a főszerep. Ott, a háttérben a kerítést végig ládába ültetett lila és rózsaszín szurfinia petúniák díszítik.

kvar3.jpg

Itt az apartmanházak láthatóak közelebbről a virágtengerrel együtt. Az erkélyeken szurfinia petúniák, az előtérben bársonyvirág ágyások.

kvar5.jpg 

az előtérben szurfinia petúniák színkavalkádja

kvar6.jpg

szurfinia petúniák balról, piros és narancssárga csüngő begóniák jobbról

kvar4.jpg

Itt is az apartman házak díszítésére használt szurfinia petúniák, csüngő begóniák, futómuskátlik.

kvar10.jpg 

A strand virágait úgy fényképeztem, hogy a medencék ne látszódjanak, mert nem akartam a fürdőzőket zavarba hozni... a hatalmas virágoszlopok az egyik medence mellett tornyosulnak szurfinia petúniák sokaságával. Élőben egészen fantasztikus. A petúniáknak különösen jót tesz a medencék párás környezete.

kvar9.jpg

A kis faház is a strand területén áll.

kvar11.jpg 

piros és sárga csüngő begóniák

kvar7.jpg

szurfinia petúniák, melyeknek színe nekem nagyon tetszett - egészen különleges...

Címkék: kalandozó

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyfa.blog.hu/api/trackback/id/tr34721037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
"Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél. Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a Föld, fölötted az Ég, benned a létra."
(Weöres Sándor: Szembe-fordított tükrök)