HTML

"Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél.
Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a Föld, fölötted az Ég, benned a létra."
(Weöres Sándor: Szembe-fordított tükrök)

Aranyfa kertje

Úton járó kertészek vagyunk. A kertészet világában szerzett elméleti tudásunkat gyakorlati tapasztalatainkkal és őseink több száz éves hagyományaival ötvözzük. Az ARANYFA számunkra a Teremtő és a Teremtett világ, az ember és a természet közösségét jelképezi. Tervező és építő emberként az ember, az épített környezet és a természet együtt LÉLEK(G)-zésén dolgozunk. Légy társunk e kalandos úton! Megyesi Éva és Müller Krisztina

Arc-Kép

Megyesi Éva
kertészmérnök

Sokáig azt gondoltam, hogy véletlenül lettem kertész, hisz a gimnáziumi kedvenc tantárgyaim alapján választottam a Kertészeti Egyetemet. Csak évekkel később derült ki, hogy családom számára akkori választásom egyáltalán nem volt meglepetés.
tovább »Müller Krisztina
táj- és kertépítész,
vezető tervező

Kaposváron születtem, május 27-én, Pünkösdváró péntek reggelén.
Az út így magától értetődően adódott: az ég- igérő- fát kell megjárnom.
tovább »

szt_tamas.jpgTamás apostol, az ácsok, az építőművészek, így a kertépítészek védőszentje.

Névünnepe egybe esik a téli napfordulóval, a magyar karácsonnyal. Ez minden bizonnyal üzenet értékű.

A „hitetlen” a 12 apostol egyike, ő volt az, aki Krisztus feltámadására kézzel fogható bizonyítékot akart. Neve az arámi  Taumá / Tómá-ból ered, ami „ikrek”-et jelent. Melyik néet tartják ikrek természetűnek? A MAGYART. A szkíta-hun-magyar folytonosságból fakadóan őseink mely folyóközi területeket járták be az idők fordulóját magába foglaló századokban? Pártusbirodalom – Tarim-medence – Kárpát-medence.

Pünkösd után  Tamás először a Pártus Birodalomban terjesztette az evangéliumot, majd Kr. u. 45 táján érkezett az indopártus uralkodó, IV. Gundadhar udvarába, ahol meggyógyította a király öccsét, Mivel képzett ácsmester volt felújította a királyi palotát, ezt jelképes cselekedetnek is vehetjük, ami azt jelenti, hogy a Krisztus szeretetében megújuló néppel megújult a királyság is. Tamás térítette meg, és alapította a szír-malabár kereszténységet, India délnyugati szegélyén, ahol máig több millió keresztény él. Téríteni próbált a keleti partvidéken is, de Madrasz  környékén vértanúhalált szenvedett. Itt Majlapurban temették el. 

A legenda szerint indiai nyughelye egy hegyen volt, amit a Paradicsom vize vett körül. A hegyen templom állt, ahol Tamás holtteste nyugodott. Holttestét Kr.u. 280 körül a szír keresztények Szíriába, Edessza városába vitték, és ott temették el. 

Címkék: magyar kert

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyfa.blog.hu/api/trackback/id/tr805703075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
"Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél. Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a Föld, fölötted az Ég, benned a létra."
(Weöres Sándor: Szembe-fordított tükrök)