HTML

"Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél.
Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a Föld, fölötted az Ég, benned a létra."
(Weöres Sándor: Szembe-fordított tükrök)

Aranyfa kertje

Úton járó kertészek vagyunk. A kertészet világában szerzett elméleti tudásunkat gyakorlati tapasztalatainkkal és őseink több száz éves hagyományaival ötvözzük. Az ARANYFA számunkra a Teremtő és a Teremtett világ, az ember és a természet közösségét jelképezi. Tervező és építő emberként az ember, az épített környezet és a természet együtt LÉLEK(G)-zésén dolgozunk. Légy társunk e kalandos úton! Megyesi Éva és Müller Krisztina

Arc-Kép

Megyesi Éva
kertészmérnök

Sokáig azt gondoltam, hogy véletlenül lettem kertész, hisz a gimnáziumi kedvenc tantárgyaim alapján választottam a Kertészeti Egyetemet. Csak évekkel később derült ki, hogy családom számára akkori választásom egyáltalán nem volt meglepetés.
tovább »Müller Krisztina
táj- és kertépítész,
vezető tervező

Kaposváron születtem, május 27-én, Pünkösdváró péntek reggelén.
Az út így magától értetődően adódott: az ég- igérő- fát kell megjárnom.
tovább »

oszib.jpgAz őszibarack -  Prunus persica - Nyugat-Kína hegyvidékein, a számunkra beszedés K(H)unlun hegységben, az ősi Kína isteneinek és tündéreinek lakhelyén őshonos.

A virágzó őszibarackfa az ókori Kína kertjeiben a halhatatlanságot és a hosszú életet jelképezte. Úgy tartották az őszibarack féken tartja a gonosz démonokat, ezért fájából faragták a kapuőrző bálványokat. Népi mondáikban a túlvilág kapuját nem egyszer őszibarack-forrásnak is nevezik.

www_tvn_hu_1a738dbb9021310b17fe48d32480be39.jpg

Az őszibarack kínai neve: tao, ez sok mindent sejtet a fához és virágzásához kapcsolódó kép-zetekről. A tao egy meghatározott útat, szűkebb értelemben a csillagok égi útját jelenti. A tao az ösvény amely a célhoz vezet, maga az égi rend, az isteni törvény. Az őszibarack, mint tao az égig érő fa melyen az alvilágot megjárva, a teremtett világba és onnan a mennyek birodalmába emelkedhetünk az isteni rend törvényeit követve.  

 

Képeket a blog.xfree.hu-tól kölcsönöztem. Köszönöm szépen.

Címkék: gyümölcsfák legendás növények évszakok a kertben

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyfa.blog.hu/api/trackback/id/tr377356768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
"Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél. Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a Föld, fölötted az Ég, benned a létra."
(Weöres Sándor: Szembe-fordított tükrök)