HTML

"Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél.
Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a Föld, fölötted az Ég, benned a létra."
(Weöres Sándor: Szembe-fordított tükrök)

Aranyfa kertje

Úton járó kertészek vagyunk. A kertészet világában szerzett elméleti tudásunkat gyakorlati tapasztalatainkkal és őseink több száz éves hagyományaival ötvözzük. Az ARANYFA számunkra a Teremtő és a Teremtett világ, az ember és a természet közösségét jelképezi. Tervező és építő emberként az ember, az épített környezet és a természet együtt LÉLEK(G)-zésén dolgozunk. Légy társunk e kalandos úton! Megyesi Éva és Müller Krisztina

Arc-Kép

Megyesi Éva
Green City akkreditált okleveles kertészmérnök

Sokáig azt gondoltam, hogy véletlenül lettem kertész, hisz a gimnáziumi kedvenc tantárgyaim alapján választottam a Kertészeti Egyetemet. Csak évekkel később derült ki, hogy családom számára akkori választásom egyáltalán nem volt meglepetés.
tovább »

Müller Krisztina
táj- és kertépítész,
vezető tervező

Kaposváron születtem, május 27-én, Pünkösdváró péntek reggelén.
Az út így magától értetődően adódott: az ég- igérő- fát kell megjárnom.
tovább »

Éppen egy hete jártam Mosonmagyaróváron, ahol óvodások, kisiskolások számára szerveztek kertépítő versenyt. A gyerekek lelkesen, vidáman, örömmel ültették a növényeket, helyezték el az elkészített figurákat, egyéb kiegészítőket az egy négyzetméteres kis kertecskékbe. A pedagógusokkal együtt hetekkel, hónapokkal korábban közösen találták ki azokat a meséket, történeteteket, melyeket megelevenítettek. Ugyancsak közösen el is készítették a történetekben szereplő kis figurákat.

dscn0809.jpg

Duna Gyermekei

Mivel verseny volt, helyezések is születtek, melyet a fotókon meg is mutatok. De igazából mindenki nyert, aki ott volt: jó kedvet, a közös munka örömét, a kert, a növények szeretetét, és minden résztvevő óvoda, iskola pénzjutalmat. A város lakossága és a turisták egy hónapon keresztül láthatják a kertecskéket a város központjában, ahogy az elmúlt négy évben korábban is.

A győztes kert a "Duna Gyermekei" lett, amit a fenti képen láthatunk. A Duna mellett élők munkáit, a halászatot, vadászatot, és az aranyászatot mutatta be.

dscn0797.jpg

"Szorgos méhék" kertecske alkotói még verset és dalt is tanultak a "röpködő" méhek és a hallgatóság örömére. Ők lettek a másodikak.

dscn0818.jpg

"Védj, hogy élhess!" kertecske a természetvédelemről szólt. A játszóterek épségéről, a vizek tisztaságáról, arról, hogy ne szórjuk el a szemetet. Ők lettek a harmadikak a kertépítő versenyben.

dscn0832.jpg

A kedves "Levendula manók" is színesítették a rendezvényt.

dscn0821.jpg

A "Mazsola csapat" játékosai mi másból is készülhettek volna, mint sok-sok összefűzött mazsolából.

dscn0839.jpg

A "Méhecskék csodakertje" sok mézelő növénye között ott volt a kép jobb felső szélén látszó facélia vagy mézontófű ( Phacelia tanacetifolia) is, melyet a környéken sokfelé termesztenek. A növény virágzáskor gyönyörű lilára festi a tájat.

dscn0835.jpg

"Aprajafalva" központjában táncolnak a Hupikék törpikék.

dscn0833.jpg

A "Kincses Sziget" és kincsei

dscn0828.jpg

Az "Érintetlen természet" kertecske mögött látszanak azok a képek, melyek bemutatják, hogy készültek a gyerekek versenyre. Például, hogy készült a kis vakond, ami kép előterében mosolyog.

dscn0823.jpg

"Lepkevilág" sok színes pillangóval.

dscn0793.jpg

"Cinke anyu pi-cinkéi" sok-sok kék cinkével. A gyerekek a kert elkészülte után is pontosan tudták, melyik madarat ki készítette.

 

Címkék: ajánló

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyfa.blog.hu/api/trackback/id/tr537523596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
"Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél. Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a Föld, fölötted az Ég, benned a létra."
(Weöres Sándor: Szembe-fordított tükrök)