HTML

"Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél.
Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a Föld, fölötted az Ég, benned a létra."
(Weöres Sándor: Szembe-fordított tükrök)

Aranyfa kertje

Úton járó kertészek vagyunk. A kertészet világában szerzett elméleti tudásunkat gyakorlati tapasztalatainkkal és őseink több száz éves hagyományaival ötvözzük. Az ARANYFA számunkra a Teremtő és a Teremtett világ, az ember és a természet közösségét jelképezi. Tervező és építő emberként az ember, az épített környezet és a természet együtt LÉLEK(G)-zésén dolgozunk. Légy társunk e kalandos úton! Megyesi Éva és Müller Krisztina

Arc-Kép

Megyesi Éva
Green City akkreditált okleveles kertészmérnök

Sokáig azt gondoltam, hogy véletlenül lettem kertész, hisz a gimnáziumi kedvenc tantárgyaim alapján választottam a Kertészeti Egyetemet. Csak évekkel később derült ki, hogy családom számára akkori választásom egyáltalán nem volt meglepetés.
tovább »





Müller Krisztina
táj- és kertépítész,
vezető tervező

Kaposváron születtem, május 27-én, Pünkösdváró péntek reggelén.
Az út így magától értetődően adódott: az ég- igérő- fát kell megjárnom.
tovább »

MARCI_Kishantos.png

A nol.hu képén Marci fiam a MAGvetők élén

A tegnapi hírportálokon többször felbukkant Kishantos neve, elsősorban a a GREEN PEACE akciójára figyeltek. Mi történt Kishantoson?

A Kishantosi Ökogazdaság november 1-vel, a bérleti szerződés lejártával elveszti földjeit, mert a Magyar Állam, ki tudja miért ?, így döntött.

A döntés ellenére az ökogazdaság úgy döntött az őszi búzát elveti, mert ITT AZ IDŐ, teszi ezt akkor is, ha a termést már nem arathatja le. A vetéshez csávázatlan, tisztabúzát használtak, a biobúzát lehet kézzel vetni, az nincs vegyszerbe áztatva, az nem mérgez.

Van min gondolkodni!!!….

Elválik a tiszta-búza az csútól???

„A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ a magyar és a német kormány megállapodása alapján jött létre 21 év munkájának eredményeként a biogazdálkodás és az ehhez kapcsolódó oktatás támogatása érdekében. Ez a nonprofit szervezet egy európai szinten is egyedülálló programot valósított meg az elmúlt időszakban. A legszigorúbb minősítésű (BioSuisse) biogazdálkodást folytat az adott területen, és az ebből befolyó összeget népfőiskola működtetésére fordítja. Ami itt megvalósult, az pontosan a kormány által kidolgozott és elfogadott Nemzeti Vidékstratégia céljait tükrözi. A magyar vidéknek ilyen központokra lenne szüksége ahhoz, hogy működésükkel, tudásukkal segítsenek abban, hogy mezőgazdasági termelésünk hosszú távon fenntarthatóvá, jövedelmezővé váljon. Kishantos a tiszta, vegyszermentes mezőgazdaságot, egészséges táplálékunkat, a közösségi érdekeknek az egyéni érdekek fölé helyezését képviseli Magyarországon.

A kishantosi gazdaság 452 hektár állami földterületen folytatta tevékenységét - a korábbi kormányközi megállapodás alapján - melynek bérleti joga 2013. október 31-én lejár. A földterület jövőbeni hasznosítására a Magyar Állam képviseletében az NFA már tavaly meghirdette a területeket. Az eddig eredményesen működő egységes területet tíz részre szabdalták. Ezek mindegyikére természetesen a kishantosi biogazdaság is benyújtotta pályázatát, hiszen a jövőben is szeretné folytatni mintaértékű nonprofit tevékenységét. Az NFA azonban úgy döntött, hogy új, zömében nem helyben lakó „gazdálkodók” és egy gazdasági társaság kapják a területeket. Egyetlen négyzetcentimétert sem hagytak az eddig példásan működő Kishantosi Vidékfejlesztési Központnak, ellehetetlenítve ezzel további működését. Még az NFA belső ellenőrzése szerint is nagyrészt szubjektív és nem szakmai szempontok szerint történtek a döntések az állami földek pályázatainak ügyében. A határozathozatali folyamat átláthatatlan, a pályázatok titkosak, így az NFA-nak nem sikerült eloszlatnia azt a gyanúnkat, hogy az eljárást a háttérből manipulálták.”

(Kishantosi Vidékfejlesztési Központ honlapjáról)

 

Címkék: magyar kert

1 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyfa.blog.hu/api/trackback/id/tr345584051

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az V. Ángyán jelentés előzetes anyaga - a VM nem ismeri a "nonprofit" szót 2013.10.23. 21:20:10

Ángyán József független képviselő összeállította 5 megye legnagyobb - 100 ha feletti - állami földterületek bérleti jogához jutott (forprofit!) cégek listáját és megnézte azt is, hogy ezek közül kik és mennyi állami földet használnak pályázat nélküli m...

Trackback: A Fidesz megmenti Kishantost (videófelvétel) 2013.10.23. 21:19:22

Nehezen találja az ember a szavakat azon helyzet leírására, mikor múlt hét csütörtökön az "Bevetésen Kishantoson - Save Kishantos" esemény keretében Ács Sándorné által az asztalra kerül a Tiborc család(!) háláját kifejező ajándék bíborszínű kristálykan...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.10.19. 14:19:38

Ezek itt a mieink, akik ezt művelik, a magyar gazdálkodók nagy barátai, a fényes tekintetű budaigyulák - ellentétben a cuculistákkal és a buzi szadeszosokkal, a magyar haza és nemzeti érzület ősi ellenségeivel. :)
"Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél. Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a Föld, fölötted az Ég, benned a létra."
(Weöres Sándor: Szembe-fordított tükrök)
süti beállítások módosítása