HTML

"Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél.
Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a Föld, fölötted az Ég, benned a létra."
(Weöres Sándor: Szembe-fordított tükrök)

Aranyfa kertje

Úton járó kertészek vagyunk. A kertészet világában szerzett elméleti tudásunkat gyakorlati tapasztalatainkkal és őseink több száz éves hagyományaival ötvözzük. Az ARANYFA számunkra a Teremtő és a Teremtett világ, az ember és a természet közösségét jelképezi. Tervező és építő emberként az ember, az épített környezet és a természet együtt LÉLEK(G)-zésén dolgozunk. Légy társunk e kalandos úton! Megyesi Éva és Müller Krisztina

Arc-Kép

Megyesi Éva
Green City akkreditált okleveles kertészmérnök

Sokáig azt gondoltam, hogy véletlenül lettem kertész, hisz a gimnáziumi kedvenc tantárgyaim alapján választottam a Kertészeti Egyetemet. Csak évekkel később derült ki, hogy családom számára akkori választásom egyáltalán nem volt meglepetés.
tovább »





Müller Krisztina
táj- és kertépítész,
vezető tervező

Kaposváron születtem, május 27-én, Pünkösdváró péntek reggelén.
Az út így magától értetődően adódott: az ég- igérő- fát kell megjárnom.
tovább »

 magyar kert

A Nap égi vándorlása útján ma belépett a Nyilas csillagképbe. Az előttünk álló  30 nap az év legsötétebb időszaka. A nappalok már két hónapja rövidebbek mint az éjszakák, és azok is inkább csak félhomályban telnek. A képi ábrázolásokon lovon száguldó Nyilas az ősi hagyomány szerint a magyarok csillagképe. E népnek nem lehetett hát más küldetése mint átmenjen a félhomályon, és  közben élessze és ébressze a Napot. Erről szól történelmünk, népművészetünk, nagy alkotóink munkássága. Ez a nap évről-évre emlékezik mindazokról kik alkotásaikban vagy mindennapi életükben hordozzák és hordozták e nép sorsát.

 

Emlékezik Heil Tibor építészre a Naptemplom tervezőjére, ki 2000-ben a Hajógyári szigetre, az általam tervezett Tündérkertbe álmodta meg - 1000 év elteltével újra - az ősi templom ma aktuális működését és formáját. A templom 2001-ben elkészült, 3 évi működés után a Hajógyár új tulajdonosa a sziget megvásárlásának feltételeként szabta a templom és a kert elbontását. 2004-ben megtörtént.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Czeke András a Naptemplom építtetője saját honlapján ezt írta az épületről: „Tanulni kezdtem a Templomot. Megértettem szimbólumait, működését, és azt, hogy mit tud! Nagy volt a meglepetésem, amikor megtudtam, Szent Korona Őfelsége arányait hordozza: 21 (3x7!) x 8 x 9.

A két „Élet Fa” a szerkezet elején és végén energia-oszlopokat működtetett. Ezt mérték, érezték, sőt ! 3 év alatt a „női” energia-oszlopban levő 25 cm-es fenyő gerenda megcsavarodott balra 2o fokot, a „Krisztusi” energia-oszlopban levő ugyan olyan gerenda pedig jobbra 2o fokot. Aki nem hitte, az láthatta....

Három év mindennapi (!) szolgálat után rá kellett döbbennem, hogy a magyarok egyetlen ŐSI NAPTEMPLOMA ÁLL itt újra!

Az Emberek pedig úgy reagáltak rá, ahogy tőlük tellett. Saját kezemmel kellett elbontani, és raktárba helyezni, ahol máig várja, hogy újjászülethessen. Valahol. Ahol azonban FELTÁMADVA újra működni fog, ott azt az egész Szent Korona Országa érezni fogja!”

Heil Tibi 45 évesen,

2008. november 22-én este hagyta itt a félhomályba burkolózott világot és lépett át az ÖRÖKFÉNY BIRODALMÁBA.

 

 

Címkék: magyar kert

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyfa.blog.hu/api/trackback/id/tr463403758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hajrá Táncsics 2021.11.24. 13:50:37

Mi lett a további sorsa a Naptemplom elemeinek?
Újraépült valahol vagy már a moly eszi?
És mi van Czeke Andrással?
"Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél. Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a Föld, fölötted az Ég, benned a létra."
(Weöres Sándor: Szembe-fordított tükrök)
süti beállítások módosítása