HTML

"Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél.
Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a Föld, fölötted az Ég, benned a létra."
(Weöres Sándor: Szembe-fordított tükrök)

Aranyfa kertje

Úton járó kertészek vagyunk. A kertészet világában szerzett elméleti tudásunkat gyakorlati tapasztalatainkkal és őseink több száz éves hagyományaival ötvözzük. Az ARANYFA számunkra a Teremtő és a Teremtett világ, az ember és a természet közösségét jelképezi. Tervező és építő emberként az ember, az épített környezet és a természet együtt LÉLEK(G)-zésén dolgozunk. Légy társunk e kalandos úton! Megyesi Éva és Müller Krisztina

Arc-Kép

Megyesi Éva
Green City akkreditált okleveles kertészmérnök

Sokáig azt gondoltam, hogy véletlenül lettem kertész, hisz a gimnáziumi kedvenc tantárgyaim alapján választottam a Kertészeti Egyetemet. Csak évekkel később derült ki, hogy családom számára akkori választásom egyáltalán nem volt meglepetés.
tovább »





Müller Krisztina
táj- és kertépítész,
vezető tervező

Kaposváron születtem, május 27-én, Pünkösdváró péntek reggelén.
Az út így magától értetődően adódott: az ég- igérő- fát kell megjárnom.
tovább »

 
 
Nyíló japáncseresznyéket, liliomfákat, júdásfákat, tavaszi hagymásokat és még sok más szépséget csodálhat meg az, aki április 7-8-án, és 14-15-én a Füvészkertbe látogat az évente megrendezett Sakura ünnepre.
 
Ez a rendezvény Japán hagyományos ünnepéhez, az Ohanamihoz kapcsolódik. Áprilisban, a cseresznyefák virágzását igazi örömünnepként élik meg a japán emberek. Az alatt a néhány nap alatt, amíg a rózsaszín ezernyi árnyalatában pompázó virágok szirmot bontanak, mindenki igyekszik a szabadba, hogy minél hosszabb időt tölthessen a nyíló fák alatt pihenve és sétálgatva. A sakura szó jelentése virágzás, mely szóval Japánban a cseresznyefa virágzását jelölik. Innen az ünnep elnevezése, ami a tavasz kezdetét jelzi számukra.
 
Az ELTE Füvészkert cseresznyefái alatt is takaróra telepedve piknikezhet a kertben, és gyönyörködhet a Sakura fák virágzásában minden látogató - amennyiben az időjárás ezt megengedi. A látvány mellett sokféle programból lehet választani( http://www.fuveszkert.org ). A Füvészkertet tavaly újították fel, ezért nagyon sok ősszel telepített, még viszonylag kicsi növény láthatói, melyek csak néhány év múlva lesznek igazán szépek és mutatósak.
 
Ma jártam a Füvészkertben, így a szavak helyett szóljanak továbbiakban a képek.
 
 
az ázsiai kert
 
 

 japán díszcseresznyék

díszbarack

 júdásfa

 liliomfák

 ...

nyíló tulipánok és gömbös kankalin

Címkék: ajánló

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyfa.blog.hu/api/trackback/id/tr454365631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
"Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél. Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a Föld, fölötted az Ég, benned a létra."
(Weöres Sándor: Szembe-fordított tükrök)
süti beállítások módosítása